söndag 26 juni 2011

Valparna 15 dagar

Här kommer lite bilder på de sju små underverken när de är 15 dagar gamla, de heter Valsjöhöjdens Bidens, V. Buxus, V. Bromus, V. Basella, V. Barbarea, V. Betunica och V. Briza.













Valparna 10 dagar

Här kommer bilder från i tisdags.







torsdag 23 juni 2011

De sju små underverken

I tisdags var det äntligen dags för oss att hälsa på valparna! Sju små pluttar som i mina ögon såg nästan exakt likadana ut. Men de var ju bara 10 dagar gamla. Peggy var så fin tycker jag, hon är en riktigt charmig tjej. Hon var glad och verkade tycka det var helt ok att vi hälsade på hennes bäbisar. En tik efter henne vore inte helt fel, men nu ska vi ju inte ha en till hund. Kombinationen kan ju bara bli perfekt mellan henne och Freddy, vad annars? :-) Som tur är måste vi åka tillbaka i helgen för att skriva på papper som vi glömde...
Jag har fotat men kan inte lägga upp förrän jag har tillgång till dator...

Passar på att önska alla en riktigt Glad Midsommar!

måndag 20 juni 2011

Veckan som gått

I torsdags hade vi avslutning på vår agilitykurs. Avslutning innebär också tävling. Hugo hade överlägset snabbast tid och var jättekvick på allt utom två hinder som han vägrade vilket gjorde att vi diskvalificerades... Men vad gör det när vi har haft så kul? Han är för övrigt väldigt bestämd när han vägrar...
I söndags var det åter igen utställning, denna gång med Stine i Avesta och bara Hugo o Aiko. Vi for hem med varsitt excellent som vi var väldigt nöjda med då domaren var väldigt hård och inte sparade på gula kort! Hugo blev 2:a i ökl.
Jag är lite besviken över att vår vän Isac inte knep sitt tredje cert, men vi fortsätter heja på honom och tror att det kommer...
Nästa utställning är i Alfta om knappt tre veckor och då ska båda killarna ställas. Jag tycker att Freddy är väldigt snygg nu och hoppas att domaren tycker likadant!?
Och - I veckan ska vi äntligen fara o träffa valparna!! Jippiee!! Jag längtar sååå!

söndag 12 juni 2011

Vilken helg!!

Vilken fantastisk helg vi har haft!!!
Först får vi lov att presentera Peggy o Freddys valpar som äntligen kom i går, hela sju stycken! Tre killar o fyra tjejer, inte illa! Bra jobbat Peggy!! Och grattis min allra käraste Freddy till dina små bäbisar.
Eftersom Freddy inte har riktigt förstånd att vara så stolt som han borde, så är jag det åt honom!
Som vi (okej - jag) har väntat och så kom dom äntligen. Det är något alldeles speciellt när man blir "farmor" första gången, även om det handlar om fyrbenta små varelser... Jag ser fram emot att träffa dom såklart!

Tack Anna för all info du har försett oss med!





Finaste Peggan med alla bäbisar

Foto: Anna Andbjer

Och - som om det inte var nog...
I dag blev Hugo BIR på utställningen i Eskilstuna! Helt fantastiskt roligt!

Riktigt bra jobbat Hugo! Du är en fantastisk hund/arbetskamrat/kelgris och du är verkligen värd det!
BIM blev fina Hellas Smultron, GRATTIS!
Crazy weekend =)


Hugo BIR!!

Foto: Camilla Venerot

lördag 11 juni 2011

Valparna har kommit!

Äntligen är dom här! I kväll fick Peggy sju valpar, fyra tikar o tre hanar. Så nu är Freddy en väldigt stolt pappa och vi är naturligtvis också stolta och glada att allt gått bra. Mor o valpar mår bra.

fredag 10 juni 2011

Bilder från grytlägret

Diplomutdelning


En koja


Johan o Ester


Hugos grävling


Ivrig Freddy


Kvällslek vid grytet


Ester, Freddy & Hugo väntar...


Kvällsmys i kojan


Vår koja inifrån


Foto: Hans Petersson där det är angivet på fotot, annars jag själv

tisdag 7 juni 2011

Grytläger

I tisdags for jag, Johan, Casper, Ester, Freddy och Hugo på grytläger till Kolarbyn, inte långt från Skinnskatteberg. (Niclas kom på f.ö onsdag efter jobbet) Lägret anordnades i samarbete mellan BTS och Bergslagens grythundsklubb.

När vi kom fram till stället där vi skulle bo blev jag en aning tveksam, skulle jag verkligen bo där? Ingen el, inget vatten och en koja där det inte ens var golv utan singel på marken, där skulle vi sova...gott om lufthål i väggarna var det också. Ha ha!! Hur som helst så blev den lilla detaljen ganska obetydlig.


Vi har haft det helt underbart! Alla gamla och nya bekanta som har gjort dessa dagar till en minnesvärd upplevelse och inte minst lyckliga hundar som har fått göra något av det dom gillar mest av allt.


Ester gick ett viltspår i ökl med ett 1:pris, Hugo gjorde ett gk grytkaraktär och ett gk grytapportering. Freddy, som redan har gk grytkaraktär, hade oturen att skada sig en del redan första dagen vilket jag anar kan ha haft betydelse för hans träning i grytet. Jag hade hoppats på att göra ett anlag sprängare med honom men jag avbokade det. Samma sak med Hugo, dom är dessutom en aning för heta mina killar och har problem med liggande förträngning, de är ganska stora men det har mindre betydelse, så stora är dom inte.


Jag fick även lära mig att man kan se på grävlingen hur mycket jakt det är i hundarna och det är en del i killarna. Hugo fick kommentaren att " det är inihelvete mycket jakt i honom", om Freddy sa dom att om de skulle ta bort gallret mellan honom och grävlingen skulle de ha en grävling mindre. Mina små sötnosar...


Jag skulle ställa ut Hugo i Norrköping i lördags men han hade också lite väl mycket märken och sår efter grytträningarna och prov, han så ut som Anna Anka i munnen efter att varit lite väl närgången, så jag beslöt att avstå från den utställningen. Vilket ändå var ett klokt besut. Killarna sov närmare 24 timmar i sträck efter att vi lämnat Stjärnvik på fredag eftermiddag...


Nu har jag fått kontaktuppgifter till grytträningar i Norge dit jag vill åka och träffa Mikkel Räv, de har ju räv i stället för grävling. Såå kul!


Jag har en del fina bilder som jag ska lägga upp men jag tror att det får bli i morgon. Nöjer mig med en gruppbild i dag!


Och tack alla som var med och gjorde detta läger!



Foto: Hans Petersson, Flen

söndag 5 juni 2011

The Babe!

Nu är det nära! Så här fin ärFreddy´s snyggaste tjej Peggy (Valsjöhöjdens Marmosa) när det nästan är dags för valpara att komma. Ja jag väntar... :-)











Foto: Anna Andbjer

torsdag 2 juni 2011

Hurra Casper!!!

Grattis på 13-årsdagen finaste Casper!!
Tack för att du ville följa med och fira din födelsedag på grytläger :-)