onsdag 2 november 2011

Hugo Godkänd på Hägntest vildsvin

I dag var vi tillbaka på Mamima för att starta Hugo på diplomprovet för vildsvin.
Jag var så jäkla nervös!
I går kväll kollade jag på SKK och det fanns inga Borderterrier registrerade som klarat provet och jag såg också att det var många hundar av varierande raser som ej blivit godkända.
Inte särskilt smart att kolla sån fakta kvällen innan.
Hur som helst: Hugo klarade det! Jag blev såå glad och han var sååå duktig!
Det tog 17 lååånga minuter i det 6,5 hektar stora hägnet innan han hittade dom. Han hade 20 minuter på sig för att bli godkänd... Sedan skulle han få ihop skalltid på 10 minuter under sammanlagt 1 timma från provstart.
Jäklar vad han jobbade när han väl fått upp ångan. Han har ett riktigt bra skall och visade bra respekt för dessa två galtar som var i en lite tuffare klass än alla de han träffat förra veckan. Men han fick fart på dom. Underbart! Han skulle troligtvis fortfarande vara kvar och jobba om vi inte hade tagit ut honom ur hägnet...

Ett utdrag ur beskrivning på provet från Mamima är "...Vårt mål är att den hund som blir godkänd i testen och får diplom, den hunden är redo att jaga vildsvin i det fria. Den hunden klarar att självständigt resa större vildsvin ur legor och att jobba effektivt för att jakten ska fungera..." Tack för ett superfint bemötande av er alla på Mamima!


Nöjd Hugo efter provet


Liten Hugo och stora svin

Inga kommentarer: