måndag 28 juni 2010

Återbesök

I morse var jag på återbesök med Hugo hos veterinären. Ögat hade läkt jättebra. Skönt. Vi firade det med en cykeltur. Det är så hett ute på dagarna så det knappt går att vara ute...Vi är nu också anmälda till Köping. Ska bli kul o se hur det går där :-D

söndag 27 juni 2010

Veckan som gått...

Vi åkte ut till landet i tisdags eftersom vi hade glömt nycklarna till landet. Vi skulle ju ha åkt direkt från Jönköping...
Jag åkte med mamma och "småkusinerna", dvs Tobias och Marcus och hundarna.
Nic hade Casper och "småtjejerna", dvs Kiwa och Aiko som han hämtat upp hos Stine.
Strax efter att vi kommit fram till landet kom Cissi, Kent och barnen och hälsade på. De stannade till onsdag kväll. Jättetrevligt! Vi badade, åt god mat och hade det toppen.
Torsdag anlände resten av de från familjen som skulle fira midsommar på landet, dvs Per, Cissi, Ola, Mathias och Angelica.
På midsommarafton fick vi mer besök, då kom Marita och Emma och stannade fram till kvällen då de åkte hem till Stockholm igen. Vi spelade kubb, åt gott och hade kul.
Vi har haft ett fantastiskt väder hela veckan och helgen! Super. Jag har faktiskt hunnit läsa två böcker också, jippie!
Nu är det bara att ställa klockan på ringning i morgon bitti och se fram emot nästa ledighet om tre veckor...

Hugo den vilde

I bland är det inte så bra att springa hejdlöst i skogen, även om det är det roligaste som finns, särskilt om man heter Hugo.
I torsdags eftermiddag tyckte vi att Hugo såg lite knepig ut på högra ögat som han låg o knep i hop. Jag ringde veterinären i E-tuna och vi fick en tid 45 minuter senare. Perfekt! Betydligt bättre (och säkert billigare) än att vänta ett dygn till midsommarafton o fara till Strömsholm...en repa på hornhinnan visade det sig när vi kom till veterinären. Det blev diverse salvor o droppar och förhållningregler. Hugo får inte vistas ute när det är ljust. Ursäkta, men - när är det mörkt kring midsommar?? Nåja, det har gått jättebra, han är en riktig hjälte! Veterinären var väldigt imponerad av hur han inte ens försökte streta emot eller röra sig när hon undersökte och pysslade. Jättegullig veterinär! Och han har varit superduktig hela helgen. Så klart han fått vara ute, men korta stunder i skugga sedan lite längre stunder när det blivit "mörkt". Nu väntar återbesök i veckan och jag hoppas att allt är bra!

Freddy & Brudarna

Vi har haft tjejer på landet i helgen och Freddy är riktigt populär. Hugo är inte lika intressant, han tycker dessutom att tjejer är fjantiga...
Vi hämtade Kiwa o Aiko i tisdags och de har firat midsommar med oss.Visst är de söta?
Aiko och Freddy




Bus Kiwa

tisdag 22 juni 2010

Rapport från Jönköping...

Tillbaka efter en hektisk helg i Jönköping. Vi har haft sååå kul! Tyvärr har framgångarna lyst med sin frånvaro för Hugo som inte haft någon större lycka den här helgen, en 1:a och två 2:or. Jag var dock förberedd på det, han är verkligen gänglig och ja jag vet inte vad...Slyngel till 100 %, han behöver växa i sin kropp och komma ur tonåren. Jag har fått bra tips och coaching från alla håll o kanter så nu kan jag bara välja ut det jag tycker passar oss. Tack alla! Desto bättre gick det för Freddy som fick sitt första CK i lördags och har fått jättefin kritik alla dagar. Tyvärr kan vi inte läsa den från i lördags på någon av killarna för det står på tyska och i skrivstil dessutom...Jag träffade "vår" trimmare Cindy som dömde i ringen bredvid oss i söndags och hon sa att jag skulle ta med dem nästa gång så ska hon översätta. Ja som sagt, vi har haft trevligt sällskap runt ringarna, nya bekantskaper och hysteriskt kul som vanligt med galna Sarah och Fredrik. Nu tar vi semester resten av veckan och åker till landet. Då ska vi ägna oss åt att träna liggtider till viltspårproven i ö kl. Nästa utställning blir om en månad i Köping. Vi tar med oss Kiwa och Aiko till landet i dag, de ska fira midsommar med oss på landet :-)

Här kommer lite bilder från helgen.


Freddy poserar
Bästa Kompisar!
Hugo poserar
Snygga Freddy
Nice moves
Sööta Snyggaste Hugo!
Camilla o Isac
Taktiksnack?
C & I igen
Sarah & Harry
Killar i bur

onsdag 16 juni 2010

3 dagars...

Nu börjar det dra ihop sig till Elmia, tre dagars utställning...Det ska bli jättekul att åka, främst att träffa och vara tillsammans med Sarah o Fredrik. Galna Sarah som var den som hittade på att vi skulle åka. Vi har införskaffat tält också :-)
Jag var till Cindy och putsade killarna i tisdags. Freddy är i högform och Hugo är i en riktig slyngelålder. Hon jämförde honom med en 17 årig tonårs kille som dragit iväg på längden och ser ut som ett rangligt spret. Ha ha ha...ja vi får väl se hur det går för killarna.
I augusti är agendan full främst för Hugos del, först ska Stine ta honom på utställning i Oslo, helgen efter det ska jag ställa dem i Eskilstuna och Norrköping och helgen efter det ska Sarah ta med Hugo till Gotland. I juli har jag planer på att anmäla till Köping. Uj uj uj...hoppas verkligen inte att killarna tycker det blir tråkigt!
I helgen nu som kommer åker Casper iväg till Göteborg på Viking Cup, en stor rugbyturnering som vi tyvärr missar. Vi hejjar på Exiles från Jönköping!
Som om inte det var nog så flyttar Christopher och Sophie till sin nya lägenhet i helgen...
Skönt att vi har semester nästa vecka!

tisdag 8 juni 2010

Bästa Hugo

Grattis bästa Hugo som gjorde sitt anlagsprov för viltspår i dag vilket han klarade galant!
18 minuter och ivrigt arbetande hund. Underhållande att gå efter och titta på, sa domaren :-)

Belöningen blev en super fin kvällspromenad på Gärdet med bästa kompisen Harry med storebror Yoggi.