måndag 24 september 2012

Grytjaktspremiär för Hugo

Grytjaktspremiär för Hugo!
I lördags fick jag och Johan, med hundar, hänga med Johan och Emil x 2 samt ett antal ”nybörjarhundar” på grytjakt. En hel dag med bara gryt, vilken dröm för Hugo.
Hugo fick besöka flera gryt som var tomma men fick tillfälle att jobba i ett gryt med grävling, han jobbade bra och länge med några pauser då han kom upp och sedan ner igen. Han lyckades dock aldrig ställa något men fick jättebra träning. Det kan inte vara helt enkelt att bege sig ner i ett mörkt gryt och springa runt. Men det sitter väl i generna?
Vi spenderade hela dagen fram till kvällen med att åka runt och besöka lite olika gryt, mer eller mindre bebodda.
Ett djur blev skjutet för Bella som var så duktig och det var roligt att få vara med och se hur hon jobbade och hur killarna jobbade. Ja för jag grävde väl inte allt för mycket J
Det var otroligt lärorikt och roligt! Vi har haft så kul!! Tillsammans med underbara killar som är grymt skickliga på det de håller på med.
På kvällen var det inte lätt att hålla ögonen uppe, så trötta vi var. Johan bjöd på middag på sitt land sedan var det bara att sova.
Söndagen gick i grytens tecken den med. Säsongsavslutning på Öster Malma med prov, träning, lite fika med korvgrillning och inte minst apporteringstävling.
Hm…gissa vem som vann den? Jaa, Hugo såklart! Han är grym i apportering. Det sitter liksom i på något vis. Fort in och snabbt ut. Som en vessla. Han fick fina priser, bl.a ett nytt fint sele.
Sedan var det bara att packa ihop och fara hem till stan. Gissa om vi alla var trötta?
Nu ser vi fram emot nästa tillfälle som vi får hänga med! Längtar!!
Vi har också lärt oss hur grävlingsloppor ser ut, kanske kan vara utan just den erfarenheten men den ingår väl…



Hugo är där under och skäller


Gräva gräva gräva
Vad finns där nere?

Schysst grop!

Freddy spanar...

Trötta kompisar!

Inga kommentarer: