söndag 1 maj 2011

Surt, sa räven

I helgen har vi varit på landet och firat Valborg. Hardy var också med oss.
Roligast i helgen är att vi har testat att ha Hugo lös och det funkade!!
Har man Freddy o Hugo lösa samtidigt försvinner de garanterat som två rakter. Men jag ville testa en sak och det funkade faktiskt.
Hugo har två saker som han gör vad som helst för, det ena är en gammal hardummyy och det andra är hans älskade rävskinn. Jag visade honom räven och lekte lite med honom med dummyn och la sedan upp de på bordet på vår altan. Det funkade och i början satt han bara och hade koll på det (ja han ylade och pep en del också). Sedan började han röra sig längre och längre bort, men sa man något om "räven" så var han direkt på plats och vaktade, lite lek som belöning och så har vi hållt på och jobbat.
Freddy var nog riktigt frågande till varför han satt i långlina emellanåt, det är han inte van vid, men en sak är jag säker på - att ha båda lösa samtidigt är lika med skogsmaraton.
Dom har ju varit borta både två och fyra timmar förut och det är inte kul!
Men nu har även Hugo verkligen fått rejsat runt och lekt!
Hugo har tagit ett steg närmre till att kunna få vara lös. Jättekul!!

1 kommentar:

Sarah sa...

Det var väl perfekt!!! Bra jobbat kompis, man blir verkligen innovativ när man äger en rymling, inte sant? Antar att ni har massa vilt runt tomten fortfarande? Fortsätt kämpa, det kommer gå jättebra! Kommer sakna dig som fan i helgen!